Муха, която  кацна на главата на вицепрезидента републиканец на САЩ

...
Муха, която  кацна на главата на вицепрезидента републиканец на САЩ
Коментари Харесай

Всички говорят за мухата на Пенс в дебата с Харис

Муха, която  кацна на главата на вицепрезидента републиканец на Съединени американски щати Майк Пенс по време на неотдавна приключилия му избирателен спор с демократката Камала Харис, стана мотив за развлечение на потребителите на обществените мрежи, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Мухата се задържа в бялата коса на главата на Пенс към две минути, само че той наподобява не я усети.

С хвалбата, че е седял " на най-удобното място довечера ", акаунтът " Мухата на Майк Пенс " в Туитър събра няколко хиляди клиенти за броени минути.

" Не е от тв приемника ви. Тя е на главата му ", туитна водещата от Ем Ес Ен Би Си Рейчъл Мадау.

" Мухата знае ", туитна пък писателят Стивън Кинг.

Предизборният екип на кандидат-президента демократ Джо Байдън, чиято подгласничка е Харис, незабавно се възползва от опцията да употребява случая в своя изгода.

Официалният акаунт на Байдън разгласява фотография на претендента с оранжева мухоловка и обръщение: " Дарете 5 $, с цел да помогнете на тази акция да полети ". Сайтът му пък предлага за продажба мухоловки " Истината над мухите " (Truth over Flies) по 10 $.

Някои наблюдаващи считат, че пожънатият от този случай триумф ясно демонстрира какъв брой умерено е минал вицепрезидентският спор, за разлика от президентския сред Доналд Тръмп и Джо Байдън предходната седмица. Толкова безшумно, че можеш да чуеш и муха да бръмчи, отбелязва Франс прес.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отбрани политиката на държавното управление на Доналд Тръмп за битка с пандемията от ковид, а съперничката му от Демократическата партия Камала Харис я назова " неуспех ", заяви Асошиейтед прес.

Двамата претенденти за вицепрезидентския пост участваха нощес в спор в Солт Лейк Сити, който бе в внезапен контрастност безредната словесна битка от предходната седмица, когато Тръмп прекъсваше непрекъснато претендента на Демократическата партия за Белия дом Джо Байдън и двамата си размениха персонални обиди, означи Ройтерс.

" Американският народ стана очевидец на най-големия неуспех на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна ", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на Съединени американски щати.

" Нашата страна мина през изпълнен с провокации интервал тази година. Но желая американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп сложи здравето на Америка преди всичко ", сподели в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември като подгласник на Доналд Тръмп.

Модератор на дебата е ръководителката на бюрото във Вашингтон на в. Ю Ес Ей тудей Сюзан Пейдж.

Двамата претенденти седяха на разстояние от 3,6 метра, разграничени от бариера от плексиглас поради пандемията от ковид, лишила живота на 210 000 американци.

По въпроса за основаването на евентуална ваксина против ковид, Харис сподели, че ще има вяра на учените, а не на изказванията на Тръмп. Пенс я упрекна, че подкопава публичното доверие във имунизациите, които американските фармацевтични компании създават сега.

Харис упрекна държавното управление, че желае да анулира Закона за налично опазване на здравето в разгара на пандемията и разкритикува Тръмп, че като президент е плащал, както се твърди, единствено по 750 $ годишен налог върху приходите си.

Пенс опита да отвърна офанзивите й, насочвайки фокуса върху стопанската система и данъчната политика. " Още на първия ден Джо Байдън ще усили налозите ви ". Харис отвърна, че претендентът на демократите за Белия дом е заречен да не подвига налозите на хората, изкарващи по-малко от 400 000 $ годишно.

Вицепрезидентът също по този начин изрече изказванието, че Байдън ще забрани добива на нефт и газ посредством хидравличен фракинг и ще одобри предлагания от лявото крило в Демократическата партия проект за запазване на околната среда, прочут с името " Зелен нов курс ". Това, по думите му, ще усили цената на силата в Съединени американски щати и ще докара до загуба на доста работни места.

" Повече налози, повече регулации, възбрана на фракинга, на изкопаемите горива, потъпкване на американския енергиен бранш и икономическа капитулация пред Китай са предпоставки за стопански спад ", сподели Пенс.

Харис отвърна, че Байдън в никакъв случай не е приказвал за възбрана на фракинга. По думите й икономическият проект на Байдън ще сътвори със 7 милиона работни места повече, в сравнение с са били открити по времето на Тръмп, а част от тях ще бъдат в промишлеността с чиста и възобновима сила.

Американски издания за дебата

Кандидатката на демократите за вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис употребява дебата с претендента за вицепрезидент от Републиканската партия Майк Пенс за две съществени цели: да увери гласоподавателите, че тя и Джо Байдън не са толкоз демократични, колкото настояват републиканците, и да насочи рецензии към държавното управление на президента Доналд Тръмп, написа в. " Ню Йорк таймс " за дебата. Представянето на Харис бе непоколебимо и деликатно и имаше за цел да поддържа натиска върху съперниците на идните избори.

Кандидатката за вицепрезидент на демократите постави старания да избегне всевъзможни вероятни неточности, които биха дали опция на Пенс и Тръмп да отклонят вниманието на гласоподавателите от проблемите в областта на публичното опазване на здравето, които се трансфораха в преобладаваща тематика на предизборната акция.

Пенс на няколко пъти се връщаше към към този момент наранени в дебата тематики, вместо да отговори на поставения му сега въпрос, отбелязва в. " Вашингтон пост ".

Последният въпрос в дебата бе заложен от възпитаник и бе обвързван с тематиката за политическите разделения в Съединените щати и за водачите, които не се схващат между тях. Пенс стартира отговора си на този въпрос с рецензии против медиите, като посочи, че това, което внушават локалните новинарски мрежи не подхожда на действителността. За да илюстрира, че хора с разнообразни убеждения могат даже да бъдат близки в персонален проект, Пенс даде за образец връзките сред двама починали висши съдии - Рут Бейдър Гинсбърг и Антонин Скалия. " Едната (Гинсбърг) бе доста демократична, а другият (Скалия) - доста закостенял.

След гибелта на Гинсбърг обаче стана ясно, че те двамата и фамилиите им са имали доста тесни другарски взаимоотношения. Искам да кажа, тук в Америка е обикновено да имаме различия ", цитира думите на Пенс " Вашингтон пост ". Харис употребява същия този въпрос, с цел да се концентрира върху тематиката за раздялите в Съединени американски щати, върху някои случаи на принуждение и с цел да подчертае, че в случай че завоюва изборите, Джо Байдън ще работи за превъзмогването на раздялите, обобщава всекидневникът.

/dir.bg/

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР